Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

IV Konferencja Naukowa WSR dla dietetyków

1 grudnia 2018 @ 10:00 - 14:20
Ładowanie Wydarzenia
  • To wydarzenie minęło.

Wszelkie organizmy uwarunkowane są informacją genetyczną zapisaną w genomie oraz działaniem czynników środowiskowych. Jednym z najważniejszych czynników środowiskowych wpływających na stan oraz funkcjonowanie jest żywienie.

Wzrost i rozwój człowieka, jego zdrowie, sprawność fizyczna i tak zwane samopoczucie wynikają w głównej mierze od sposobu odżywiania się. Wychodząc naprzeciw nowym trendom w żywieniu człowieka miło nam poinformować, że w dniu 01.12.2018 roku w Wyższej Szkole Rehabilitacji w Warszawie odbędzie się IV Konferencja Naukowa pt.: „Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość zdrowia i życia konsumentów”.

Główną ideą przyświecającą organizatorom jest przedstawienie innowacyjnych metod dietetycznych pozwalających na tworzenie spersonalizowanych diet. Zapoznanie się z potrzebami żywieniowymi nie tylko osób obdarzonych chorobami genetycznymi ale także prowadzących aktywne życie.
Wprowadzenie gospodarki wolnorynkowej spowodowało pojawienie się dużej ilości produktów na naszym rynku. Ważne jest więc dokonywanie właściwego wyboru produktów pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego, które wpływają na stan zdrowia konsumentów.

Agenda

Komitet organizacyjny:

  • dr Iwona Stanisławska – Kierownik Katedry Dietetyki WSR – opieka merytoryczna
  • mgr Anna Antoniszyn – sprawy organizacyjne, zapisy i informacje
  • mgr Małgorzata Wojciechowska – marketing i reklama

Szczegóły

Data:
1 grudnia 2018
Czas:
10:00 - 14:20
Wydarzenie Tagi:

Miejsce

Wyższa Szkoła Rehabilitacji
Kasprzaka 49
Warszawa, mazowieckie 01-234 Poland

GDPR

    Skip to content